Вчера "Фокус" информира читателите си за инцидент с паднало във водите на Гребната база дете през почивните дни. В социалните мрежи се търси мъжът, помогнал на семейството.  

Ние решихме да се свържем с шефа на "Общинска охрана" Димитър Палашев, за да разберем дали негови служители са оказали помощ на майката.

"Случката е от 3 декември около 14:30 часа, наши служителите, намиращи се на пост в близост до Кулата, са чули викове. При показването им те са видели пред трибуните, че има паднало дете във водата. Възрастта, която те определиха, бе около 7 години.

Притеснена майката е решила да го спаси, следствие на което е влязла във водата. Служителите ни са оборудвани с въжета и пояси за такива случаи и благодарение на тях са успели да извадят бързо детето, а след това и майката.

Своевременно е влязъл и мъж, който е решил да им помогне. Той също е останал във водата, а след това й бащата е влязъл. Единият мъж е излязъл сам, а другият с помощта на служителите ни", каза той.

Той ни сподели, че през нощта между втори и трети декември трима младежи са постъпили по сходен начин и се е наложило изваждането им от водата с помощта на служители от нощната смяна. 

Палашев помоли гражданите да се разходат на Гребната база с повишено внимание и да не стоят близо до водата.

"Декември месец нивото на водата е свалено заради възможни замръзвания и избягването на инциденти. Апелираме гражданите да не минават много близо до водата, защото е много хлъзгаво и стръмно. Лесно се пада и трудно се излиза."