Служители на отдел "Контрол и сигурност" към Община Ловеч задържаха на място нарушител на обществения ред, който изсипва перилен препарат във фонтана пред театъра, съобщиха от общината. Това стана в 22.03 часа на 14 юни 2022 г., след като гражданин подал сигнал за вандализма. Заснет е и видеоклип с нарушението.

На място е пристигнал и автопатрул на полицията. Извършителят е И.И. (15 г.), той е признал извършеното и показал къде е шишето с препарата. Отведен е в РУ на полицията, където е извикана майка му и след това е освободен. Днес с момчето ще бъдат проведени беседи заради поведението му.

Община Ловеч обръща внимание, че подобни вандалски актове чрез перилни препарати увреждат помпите на фонтана, а ремонтът е скъп. Днес се извършва почистване на фонтана.

Кметът Корнелия Маринова коментира поредната проява на вандализъм като израз на много нисък морал и липса на елементарно възпитание.

"Направихме фонтаните за да радват гражданите и най-вече децата, а не да се хвърлят вътре препарати или камъни. Благодаря на гражданите, които са реагирали веднага и така стигнахме до нарушителя. Силно се надявам родителите и на останалите деца да обърнат специално внимание да пазим построеното – фонтани, пейки, дръвчета, детски площадки. Ние ще продължим да разхубавяваме нашия любим град, но трябва да спре този вандализъм“.