Служители на Северозападно държавно предприятие проведоха демонстрация по засаждане на млади дръвчета в основно училище "Иван Вазов“ във Враца, предаде кореспондент на "Фокус“. В образователната инициатива участваха инж. Ивайло Ангелов и инж. Тошко Брайков, които споделиха знания и опит пред учениците от 1-ви до 4-ти клас от клуба "Млади еколози“ с ръководител Малинка Дамянова.

Децата получиха необходимите указания какви правила трябва да се спазват, за да бъде засадено едно дръвче правилно и то да получи добра възможност за живот. Лесовъдите обясниха подробно стъпките в засаждането, каква почвоподготовка е необходима и каква пръст трябва да се използва.

Учениците научиха още какви грижи трябва да полагат за младите насаждения в тяхното бъдещо отглеждане. По време на откритото занятие, чрез беседа на учениците бяха задавани занимателно въпроси, свързани с храненето и дишането на дърветата, как намаляват вредното въздействие от човешката дейност, как обогатяват въздуха с кислород, как създават благоприятна среда за човешкото съществуване и как хората трябва да ги подпомагат в млада възраст- така, както възрастните хора се грижат за своите деца.