Към момента, въпреки че сме извън активен летен сезон, "Слънчев бряг“ АД поддържа алейното осветление в зона Изток, там където се регистрира поток от граждани и има административни сгради – по ул. "Първа“, по алея Кубан, както и от хотел "Свежест“ до полицейското управление. Това се посочва в позиция на дружеството във връзка с публикации в медиите, свързани с изразено мнение, че Слънчев бряг, зона Изток, няма да отвори за Великденските празници заради липса на осветление. 

"Още повече самите собственици на туристически обекти и хотели към момента не поддържат осветление в и около обектите си. Практика е осветлението в зона Изток да бъде спирано и пускано на сектори извън активния сезон. Така например, ако има заявки от обекти (хотели, ресторанти и други), че ще отворят тази година по-рано (за Великденските празници през месец април например), то разбира се дружеството ще обезпечи алейното осветление в секторите до и около тези обекти, както всяка години", посочват от дружеството. 

 

"При високата цена на енергията всяко едно търговско дружество, каквото припомняме е "Слънчев бряг“ АД, не би трябвало да генерира допълнителни разходи особено в период, в който няма активен летен сезон. За информация разходите за електричество за миналата година до 31 август 2022 г. са за над 202 000 лв. без ДДС след приспадане на компенсациите. За сравнение за същия период на 2021 г. тази цифра е била малко над 85 000 лв. без ДДС", допълват от "Слънчев бряг" АД.