Още една - трета бариера беше сложена в центъра на Пловдив, видя "Фокус". Съоръжението е поставено на улица "Отец Паисий" в посока пощата, която е пешеходна част и където е позволено преминаването на автомобили само на живущите и е забранено паркирането на всякакви превозни средства.

След няколко публикации на "Фокус", включително и на ядосани граждани и десетки сигнали за масово паркиране на коли, от Община Пловдив са решили да вземат мерки. Пловдивчани от въпросната улица бяха готови и да протестират, тъй като автомобилите пречат на спокойствието, съня, стават скандали между шофьори, при които дори полицията не може да вземе адекватни мерки, а и е забранено тяхното.

На място има болард, който обаче няколко пъти беше чупен и от общината се отказаха да го поправят. Затова сега са сложили бариера с надпис: "Преминаването през бариерата ще е възможно с чип след 28 август, който се раздава от ОП "Паркиране и репатриране" на ул. "Христо Г. Данов" 28.

Днес улицата вече е разчистена от паркирани автомобили. Така след близо 4 години откакто съществува проблемът с непозволеното паркиране на улица "Отец Паисий" най-накрая беше решен, надяваме се окончателно.