Публикувани от столичанин снимки в популярна група във Facebook предизикаха много и различни коментари. От кадрите става ясно, че ствол на дърво е запълнен отвътре с тухли и итонг, видя Sofia24.bg. Една част от гражданите смятат, че по този начин дървото се укрепва. Други пък са на мнение, че това е безобразие и вандалски акт. 

"С грижа и отговорност към природата и хората...Ствол на дърво е запълнено отвътре с тухли и итонг. Дървото се намира в градинката на Царския дворец, зад Природонаучния музей в София. Неизвестен автор и изпълнител или някой от "ОП градини и паркове" е проявил инжинерна мисъл и творчество за обезопасяване на зоната", написа мъжът, който публикува снимките, които към момента са събрали над 30 коментара.

Ето как столичани коментираха видяното:

- Ужас и безумие от поне 2-3 години. Природата обаче е по-силна и мъдра.

-  Какво точно ви притеснява, освен чисто естетичният елемент (който липсва)? Тухлите са чудесен инертен материал. Итонгът - също, макар че съдържа доста алуминий... но в случая това са просто укрепителни елементи. Ако се и запечатат - екстра. Понякога на старите дървета, особено в градска среда, никак не е зле да им се помага...

- Това си беше практика в София в 80-те години. Имаше много дървета, където увредената част беше запълнена с тухли, замазана с цимент, и боядисана в кафяво. Тия дървета живяха много години, някои и до днес си стоят.

- За първи път видях в Италия през 95 г. да ползват мазилка и строителни материали в палмови дървета. Тогава бях доста учуден, но във времето разбрах, че е правилно. Сигурно има и по добри варианти от това на снимката, но все пак е нещо.

- Трябват ни повече зидари като тоя и по-малко снимачи като тебе.

- Безобразие и пак никой не е видял.