Отбори от 8 сливенски училища събра първото издание на спортния турнир за Купата на кмета. Това съобщиха от Общината. Инициативата се организира по една от идеите на кмета Стефан Радев, за стимулиране на спорта на открито и на активния начин на живот сред младежите. Участниците се състезаваха в три вида спорт – футбол, баскетбол и волейбол. Срещите по футбол се играха на новоизградената многофункционална спортна площадка в кв. "Дружба“. Волейболът и баскетболът се проведоха на терена на СУ "Константин Константинов“.

На церемонията по награждаване зам.-кметът Пепа Чиликова поздрави участниците и техните треньори за енергията и желанието, с които са се включили в турнира. Тя посочи, че от тях зависи, да бъдат следващото поколение, което ще надгражда спортните традиции на Сливен.

"Използвам възможността от името на кмета на община Сливен Стефан Радев и от мое, да изразя радостта си, че идеята за спортния турнир в този формат, предизвика интерес, осъществи се и събра на едно място толкова много участници и любители на спорта“, заяви още Пепа Чиликова.

"Радвам се, че днешният турнир е първото официално събитие на новоизградените площадки. Пазете ги, те са за вас! Спортувайте и бъдете здрави!“, заяви на свой ред зам.-кметът по икономическото развитие инж. Стоян Марков, който бе сред присъстващите на награждаването. На него с изпълнения се включиха мажоретният състав от СУ "Пейо Крачолов Яворов“ и малчугани от ДГ "Детски рай“.

Купите и парични награди и по трите вида спорт завоюваха учениците от ППМГ "Добри Чинтулов“. Грамоти за феърплей заслужиха отборите на СУ "Пейо Крачолов Яворов“, СУ "Константин Константинов“ и ПГХТ "Акад. Неделчо Неделчев“.

Срещите между участниците се играха по определения регламент на състезанието. В тях сили премериха още отборите на – ПГЕЕ "Мария Склодовска-Кюри“, ПГТО "Добри Желязков“, СПГСТ "Арх. Г. Козаров“ и ПХГ "Дамян Дамянов“. Те бяха наблюдавани и оценявани от професионален съдийски състав.

Купите се връчват на ротационен принцип. Те ще бъдат предадени на победителите от следващото издание.

Основната цел на проявата е тя да се превърне в разпознаваема за града, да се надгражда и да популяризира спорта сред младежите.

Организатор е Община Сливен, в партньорство с Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните /МКБППМН/ и Общински съвет по наркотични вещества и Превантивно-информационен център – Сливен