С церемония по издигане на националното знаме на Република България, в Сливен ще бъдат отбелязани 137 години от Съединението на Княжество България и Източна Румелия, съобщиха от Община Сливен. Тя ще започне от 11.00 ч. на пл. "Хаджи Димитър" и ще продължи с благодарствен молебен за здраве и добруване и ритуал по полагане на венци и цветя пред паметника на Хаджи Димитър и сливенските възрожденци.

Организатори на събитието са Община Сливен и Център за подготовка на специалисти. След церемонията на градския площад ще се проведе празничен концерт на Младежки танцов ансамбъл "Браво" при Народно читалище "Хаджи Димитър – 1937" – Сливен и Детски фолклорен ансамбъл "Българче" при Основно училище "Христо Ботев" и Народно читалище "Хаджи Димитър – 1937" – Сливен.

Вечерта от 20.30 ч. на пл. "Хаджи Димитър", жители и гости на Сливен ще имат възможност да гледат безплатна прожекция на българския филм "Петя на моята Петя". Режисьор е Александър Косев, сценарий: Нели Димитрова, Валентина Ангелова. Във филма участват Александра Костова, Алиса Атанасова, Албена Павлова, Юлиян Вергов, Орлин Павлов, Искра Донова, Моньо Монев, Васил Банов и др. Прожекцията ще бъде комбинирана тип "лятно кино" и "автокино". На площада се предвижда да бъдат подредени 150 стола, с възможност зад тях да се подредят автомобили.