С издигането на националното знаме, знамето на Община Сливен и знамето на Европейския съюз започна официалната церемония на площад "Хаджи Димитър“ по повод празника на града Димитровден. Слово към жителите и гостите отправи кметът Стефан Радев.

"Във всички сфери на обществения и стопански живот, нашите предци са дали съществен принос за България, прославяли са нашия град по целия свят. В името на нашите славни предци, с нашата богата и достолепна история и традиции, с поглед обърнат към поколението след нас, нека да работим усърдно и сплотени за успеха на нашия Сливен. Да работим за това той да се превръща и да бъде модерен град, проспериращ, град, в който нашите деца и внуци растат свободни и щастливи, превръщат се в успешни млади хора. Вярвам, че това зависи от нас и заедно можем да постигнем всичко. Да си пожелаем здраве, мирни дни, успехи и Свети Димитър да ни закриля“, каза кметът.

Кметът поднесе венец пред паметника на Хаджи Димитър. Венци и цветя поднесоха още народният представител Хатидже Георгиева, от името на депутатите Десислава Танева и Мария Белова, председателят на Общинския съвет Димитър Митев, общински съветници, от името на полк. Вачев – командир на Центъра за подготовка на специалисти, представители на институции, граждански сдружения, политически партии, ученици и граждани. Водосвет за здраве отслужи отец Евгени, а след церемонията се състоя концерт с участието на детски и младежки фолклорни колективи от Сливен.

Събитието се организира от Община Сливен и Център за подготовка на специалисти – Сливен.