Следовател от Окръжния следствен отдел към Окръжна прокуратура-Пловдив участва в индивидуален специализиран обмен, провел се по линия на Европейската мрежа за съдебно обучение (ЕМСО) в Любляна, Словения.

В рамките на обмена, в периода 10-14.10.2022 г., Радостина Цанева е посетила Специализирана държавна прокуратура на Република Словения. Тя е участвала в множество работни срещи с прокурори, които са я запознали с правосъдната система в Република Словения и компетентността на  специализираното правосъдие, както и с интересни казуси от  практиката.

Проведена е била и среща с двамата европейски делегирани прокурори на Република Словения – прокурор Таня Франк Елер и прокурор Матей Остир.

Радостина Цанева е посетила също Върховната държавна прокуратура на Република Словения, където се е срещнала с главен директор Гайа  Стовичей  и старши държавен прокурор Мая Вебер Сайян, както и Конституционния съд на Република Словения.

Следовател Цанева е била и специален гост на семинар на тема : "Закон за отнемане на имущества с незаконен произход в практиката – 2022 г.“