Заместник-кметът на район "Приморски" Мартин Баръмов поема временно управлението на най-големия варненски район. Това гласува  местният парламент на днешното си заседание, след като Общинската избирателна комисия прекрати пълномощията на избрания през есента кмет Николай Желязков, съобщиха от Общински съвет - Варна.

Темата за избор на временно изпълняващ длъжността кмет на районите "Одесос" и "Приморски" предизвика неколкочасови дебати в зала "Пленарна". Съгласно Закона за местното самоуправление и местната администрация Общинският съвет трябва да избере сред един от заместник-кметовете на района. Район "Приморски" към момента има само един зам.-кмет, за разлика от район "Одесос", който е с двама зам.-кметове – Атанас Христов и Емилия Христова. След няколко гласувания не се стигна до избор на временно изпълняващ длъжността кмет на "Одесос", който да замести Цветнен Цветков, също с прекратени от ОИК пълномощия.

За район "Приморски" съветниците гласуваха предварително изпълнение на решението, за да може да се отблокира работата на кметството.

Общинският съвет ще продължи работа утре в 10:00 часа с обсъждане на Годишната програма за управление и разпореждане с имоти – общинска собственост през 2024 г.