Категоричното си несъгласие с освобождаването от длъжност на директора на Областно пътно управление във Велико Търново инж. Венцислав Ангелов заявиха кметовете на десетте общини в областта. В писмо, изпратено до различни институции, те настояват инж. Агнелов да бъде възстановен на поста, от който беше отстранен преди около десет дни,предаде кореспондент на "Фокус“. Сега директор на ОПУ – Велико Търново е Петя Каразахова.

Това е безпрецедентно обединение на кметовете от целия район.

Декларацията е съпроводена с подписка. Градоначалниците са я изпратили до министъра на регионалното развитие и благоустройството Андрей Цеков, до председателя на УС на АПИ инж. Ясен Йорданов, като има копие и до областния управител Ивайло Здравков.

"През 2019 г. инж. Ангелов беше назначен за директор на Областното пътно управление и оттогава той неизменно показва качествата, необходими за заеманата от него длъжност – прецизност, отвореност за диалог, безкомпромисен професионализъм и експертни познания в работата му. В съвместната ни работа се отнася изключително отговорно и компетентно за разрешаването на дългогодишни проблеми с републиканската пътната инфраструктура в област Велико Търново. Много от проблемите, неглижирани от десетилетия, започнаха да се решават именно поради добрата комуникация и взаимодействие между общинските ръководства и инж. Ангелов“, се казва в писмото.

Кметовете са категорични, че инж. Ангелов вече нееднократно е доказвал ръководните си способности при трудни и извънредни ситуации като човек на първа линия. Те дават и примери за това, като най-скорошният е ситуацията с обилния снеговалеж от края на ноември миналата година.

"Тогава, благодарение на адекватните и бързи оперативни действия на инж. Ангелов, последиците бяха ликвидирани своевременно и област Велико Търново беше сред първите, в които движението на автомобили беше възстановено“, посочват градоначалниците.

"Нашето мнение е, че тази позиция на Директор на Областно пътно управление трябва да се заема от човек именно с компетенции и всеотдайност към работата, каквито притежава инж. Ангелов. Той познава проблемите на републиканската пътната инфраструктура на територията на област Велико Търново и е доказал, че може да се справи с тази отговорна дейност. Основно доказателство за изнесеното в настоящата декларация е това, че всички десет кметове на общини от област Велико Търново се обединяваме в защита на доказан специалист, без значение от нашата политическа принадлежност и пристрастия. Това е достатъчен мотив да се съобразите с нашето искане. Имайте предвид, че ние представляваме гражданите на област Велико Търново, които се надяват доброто управление на републиканската пътна мрежа в областта да продължи“, пише още в декларацията.