След решението на Върховния административен съд, че новата организация на движение около НДК е незаконна, групата на ГЕРБ в Столичния общински съвет поиска оставката на кмета на София Васил Терзиев, предаде репортер на "Фокус".

Прошко Прошков запита не е ли престъпление, когато се извършват незаконни действия? "Има достатъчно основание действията на ПП-ДБ-Спаси София да бъдат действия за самосезиране на прокуратурата за реорганизацията на движението", каза Прошков, който също се обяви за оставката на кмета на София Васил Терзиев и неговия управленски екип заради несправяне със задачите на столицата.

"Време е за оставки и търсене на отговорност, а не за взаимни обвинения", подчерта Прошко Прошков. Той добави, че организацията на движението в настоящия ѝ вид не може да съществува. "Колко струваше незаконната авантюра на ПП-ДБ-Спаси София", запита Прошко Прошков.

Той обвини "ПП-ДБ-СС, че си развяват мръсното бельо и цапат с него, защото сега за тях всичко е незаконно, включително от Дуранкулак до Петрич, проваляйки се с реорганизацията на движението на "Патриарха".