След проливния дъжд в павелбанското село Скобелево, който се изсипа снощи, ситуацията в населеното място е овладяна, предаде репортер на "Фокус". Кметът на Община Павел баня Иса Бесоолу уточни, че няма опасност за населението на селото или околните населени места.

След получаване на сигнала за наводнени улици и къщи, кметът веднага е отишъл на място, където, заедно с кмета на Скобелево Георги Петров, са координирали работата на екипите на терен.

Бесоолу незабавно е свикал Кризисния щаб и е организирал работата на нужната техника. Екип на Пожарната също е бил на място. Областният управител на Стара Загора Ива Радева е уведомена за ситуацията. Дежурен екип остана на място в селото тази нощ.

Причината за наводнението на улици и къщи в с. Скобелево се оказаха обилните валежи. Макар Уба дере и Арман дере да бяха почистени наскоро, дъждовната вода излезе извън пределите им и покри улиците в селото. Днес ще продължи разчистването им.

Освен в село Скобелево, Иса Бесоолу отиде и в село Виден, за са се увери, че всичко там е наред. Гръмотевичната буря, която вчера вечерта се разрази в Павелбанско, остави без електричество част града и село Габарево. Екипи на ЕВН обаче бързо възстановиха електрозахранването.