На пътя между селата Шемшево и Буковец е открито 11-годишното момиченце, което по-рано днес се изгуби в района на крепостта Царевец във Велико Търново, предаде кореспондент на "Фокус“. Състоянието ѝ е добро, няма травми, не е изглеждала и уплашена. Сега е в участъка във Велико Търново, където разговаря с полицаи и психолози. Това съобщи пред журналисти директорът на Областна дирекция на МВР – Велико Търново ст. комисар Димитър Машов. Той обясни, че детето е изчезнало по обяд. То е от град Габрово и е било в старата столица на екскурзия със свои съученици.

Веднага, след като учителите подават сигнал, че момичето е изчезнало, е сформирана група за издирването му.

"В нея бяха включени всички служители на ОД на МВР и Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението“. Участваха и частни охранителни фирми, които имат екипи на терен. Помогнаха още таксиметрови шофьори и граждани. Момиченцето е намерено на пътя между селата Шемшево и Буковец, което е на около 7-8 километра от града. Детето е изминало разстоянието пеша“, обясни комисар Машов. Издирването е продължило около 5 часа, участвали са над 100 души.

Той допълни и, че в полицията са получени няколко сигнала, като един от тях е бил именно този, по който е открито момичето.

Към момента не е ясно колко са били децата от екскурзията и колко учители са се грижили за тях. Все още не се знае и дали ще се търси някаква правна отговорност на преподавателите.

Това, което се знае за детето е, че то е малко по-затворено и особено, но не е потвърдено, че има ментални проблеми.