От 21 октомври Водният цикъл затвори кръстовището на ул. "Плиска“ с ул. "Тулча“. Поради натовареността на пътния участък Община Русе отправи искане към ОД на МВР да осигури полицейски патрул в района за контролиране на движението. Още при проведените предварителни срещи с изпълнителя на строителните дейности Община Русе установи несъвършенства в проектната документация в частта, касаеща предложената временна организация на движението в района на кръстовището за периода на строително – монтажните дейности.

В тази връзка общинската администрация своевременно създаде необходимата организация светофарната уредба да работи, но с промяна в режима на пропускане на движението. За изпълнението на мярката е нужно технологично време по настройката на устройството.

 Припомняме, че съгласно проекта посоченото кръстовище се затваря за движение на моторни превозни средства и същите ползват обходни маршрути. За периода на временната организация на движението ул. "Митрополит Григорий“ - в участъка от ул. "Плиска“ към ул. "Студентска“, става еднопосочна, а ул. "Студентска“ става двупосочна - в участъка от ул. "Митрополит Григорий“ до ул. "Тулча“.

Призовават се водачите на МПС да се движат с повишено внимание и да спазват стриктно въведената временна организация на движение.