Парична глоба и отнемане на книжката от 1 до 6 месеца – такова наказание предвижда законът за шофьора, който блъсна майка и дете в столичен квартал и избяга от местопроизшествието. Други хора от квартала разказаха, че районът е опасен, често се превръща в писта за високи скорости, а съвсем близо има и училище.

"Стресът продължава, синът ми вечер е неспокоен и притеснен, страх го е да пресича малки и големи улици, не желае да се движи сам около района на училището", каза пострадалата Румяна Георгиева в ефира на NOVA. 

И допълни, че ще търси правата си в съда.

"Мястото е с много натоварен трафик. Липсва легнал полицай, липсва пешеходна пътека, липсва и табела. Обозначителният знак за максимална скорост е за 50 км/ч, а шофират все едно са самолети. Сутрин и в следобедните часове след 16:00 ч. мен лично ме е страх да пресичам", разказа дама, която живее в столичния район "Надежда".

"Конфликтната точка е в това, че улицата е двупосочна, а от другата страна има еднопосочна. Това е предпоставка за големи задръствания, когато родителите карат децата си до училището. Проблемът не се крие в инфраструктурата. От кадрите с инцидента с жената и детето много ясно се вижда, че водачът не кара бързо, но в последния момент преди да ги удари, увеличава скоростта", коментира Красимир Пъргов от Сдружение "Автотехнически експерти по пътна безопасност".

Неговите притеснения са свързани с това, че администрацията, която регулирала таксиметровия бизнес, е абдикирала от контрола на дейността.

"Общината издава разрешителни в разрез със закона. Общинският съвет трябва да определи какъв е броят на таксиметровите автомобили в този сектор, тъй като той не е известен", каза още Пъргов и посочи, че освен глоба, за шофьора трябва да има и по-тежка санкция.