Предприехме действия по съставяне на план график за изчистване на тревните площи и за обработка против кърлежи. Това заяви кметът на район "Искър" Ясен Русев в личния си профил във Facebook, видя Sofia24.bg. Припомняме, че преди около две седмици Sofia24.bg публикува думите на млада софиянка, която предупреди, че в парк "Дружба" вече има кърлежи.

Кметът публикува седмичния си отчет, в който съобщи, че е започнало поетапното възстановяване на амортизираните съоръжения от уличното осветление на територията на район "Искър“.

"Извърши се подмяна на счупени капаци на шахти в ж.к "Дружба“ 2 .

Колегите от отдел "Инженерна инфраструктура и строителство" извършиха проверка на хода на изграждане на новата сграда на 108 ДГ “Детско царство“– Филиал. След получени сигнали, сезирахме компетентните органи, които отстраниха нередностите по настилката до блок 271 в ж.к "Дружба“ 2.

Предприехме сме действия за увеличаване на броя на контейнерите на няколко точки в района", добави още Ясен Русев.

От думите му става ясно, че са проведени срещи и набелязани възможности за осигуряване на достъпна среда в салона на Дом на културата "Искър“.

"В частта си жилищно настаняване колегите от отдел “Управление на общинска собственост и търговска дейност" извършиха проверки на място в блок 145, 146, 147, 148, 149 и 150. Свързахме с дирекция "Управление и анализ на трафика“ и получихме уведомление, че подновяването на пътната маркировка на територията на район "Искър“ ще започне при подходящи метеорологични условия. Започнахме работа по набелязване на участъци, с които да стартираме работа, когато метеорологичните условия го позволяват. Отбелязахме християнския празник Сирни Заговезни с ритуално запалване на огньовете (клади) на площад “Елин Пелин" в село Бусманци".