Четири деца от Пазарджишко са приети в тежко състояние в болница след различни отравяния. Сред веществата погълнати от децата са мастика, бензин, лекарства за кръвно налягане и аспирин.

Момиченце на 1 година и два месеца от Бургас, което се е отровило с бензин, е прието в Интензивния сектор на отделението. То е гостувало на своята баба в Пазарджик, която по грешка му дала да пие от шише, в което се е съхранявало горивото.

11-годишно момиче от с. Семчиново се е отровило, след като е консумирало неизвестно количество мастика.

Другият случай е на момиченце на 2 г. и 8 месеца от с. Лесичово, което е оставено без надзор от своята баба, на която е гостувало, е успяло да погълне една таблетка хлофазолин - лекарство за намаляване на кръвното налягане.

Новородено бебе на 25 дни е прието, след като е намазано няколко пъти с бебешко олио, в което е била разтворена таблетка с аспирин.

По случаите са уведомени социалните служби в Пазарджик.

"Беше посетено лечебното заведение и разговаряно с медицинския персонал. Провеждат се срещи и разговори с родителите и техните близки относно установяване на ситуацията“, обясни Радка Кежева, която е директор на Дирекция за социално подпомагане – Пазарджик, предаде bTV.

При констатиране на риск ще се предприеме мярка за закрила в семейна среда, ще се изготви план за действие.

От болницата призовават родителите да бъдат по-внимателни и да не се доверяват на алтернативни методи за лечение.