Предложението в Общински съвет е свързано с възможността за кандидатстване по Плана за възстановяване и устойчивост за средства, които са отделени целево за Пловдив за разрешаване проблема с МГ "Акад. Кирил Попов“ и училище "Драган Манчов“ на стойност 12,5 млн.лв. Така Община Пловдив отговаря индиректно на гневното писмо на родители, което беше разпространено по-рано през деня.

Ето какво още се казва в прессъобщението на администрацията:

По Плана за възстановяване Община Пловдив трябва да представи проектно предложение за двете сгради. Администрацията подготвя проект за нова сграда на училище " Драган Манчов“ от около 6 хил. кв. м, обособена на терен в район "Западен“, и по-малка сграда - в двора на съществуващата сграда на МГ, която да покрие най-належащите нужди на гимназията. Предвидените средства могат да се ползват целево само за тези проекти.

Така направените проектни предложения са първи етап от разрешаването на проблема с двете училища. Вторият етап е намирането на средства за нов кампус за терена зад SPS в район "Тракия“.

В началото на годината Община Пловдив е поела ангажимент към Математическата гимназия и Общественият съвет за изготвяне на финален вариант за задание и стартиране на архитектурен конкурс, който да завърши с технически проект  и количествено-стойностна сметка за новия кампус.