Оглед за опасни дървета и клони и паднали стълбове и кабели вследствие на разразилата се в късния следобед вчера буря разпореди тази сутрин кметът Страцимир Петков. На много места все още няма и ток. Екипите на Общината, "Еко“ и "ЕРМ Запад“ са на терен още от снощи, работата по разчистването на паднали дървета и клони и възстановяването на електрозахранването продължава без прекъсване, съобщиха от Община Ловеч. 

Най-сериозно е положението в с. Радювене, закъдето кметът Петков назначи комисия за оглед на щетите. Там по информация на кмета Игнат Игнев повече от сто абонати са без електричество, над десет са падналите дървета, като е бил блокиран снощи докъм 20 ч. и пътят от селото до Ловеч. Има отнесени частично покриви на жилищни и селскостопански постройки, пострадал е и покривът на кметството. На три улици от пороя е изнесена настилката.

В Ловеч на бул. "Мизия“ паднала топола препречи и двете платна, както и пешеходната алея. Движението беше спряно за три часа, екипите на "Еко“ и Районна служба "Пожарна безопасност и защита на населението“ с помощта и на граждани премахнаха дървото. И на други места в града пороят събори дървета и изпочупи клони.

До бл. 211 има паднал стълб, вследствие на което ж.к. "Здравец“ остана без улично осветление. По данни на "ЕРМ Запад“ без електрозахранване заради скъсани проводници от паднали дървета и клони към момента освен в Радювене са единични адреси в Александрово, Брестово, Горан, Дойренци, Дренов, Лисец, Ловеч, Пресяка, Скобелево, Слатина, Умаревци. В кварталите "Продимчец“ и "Гозница“ счупени стълбове са довели до спиране на тока, в по-голямата им част вече захранването е възстановено. Електроразпределителното дружество продължава работата по отстраняването на авариите.

И днес "Еко“ разчиства шахтите от наноси и листа, премахват се опасни клони, почиства се покрай контейнерите. Няма пострадали или бедстващи хора.