Още в началото на месец май започва изграждането на дългоочакваното кръгово кръстовище за улица "Беляковско шосе" във Велико Търново, предаде кореспондент на "Фокус". От Общината в старопрестолния град уточниха, че договорът е подписан и реалните ремонтни дейности ще стартират през следващата седмица. Очаква се те да приключат до юли. Тогава ще се случи и друг дългоочакван ремонт - преасфалтирането на единия от двата булеварда в града - "България".

Забавянето, обясняват от местната администрация, е дошло от това, че плановете на улицата и подземните комуникации под нея не са били реални.

"По време на строителството се допълнително разкриха множество подземни комуникации, които не са отбелязани в получените от експлотационните дружества документи, които ни бяха предоставени. Това наложи вземане на сложни и нестандартни строителни решения, част от които са свързани и с уплътняване на новите насипи. Всички такива бяха направени, спрямо предписанията и съгласно указанията на проектантския екип. Твърдението за спестяване на дейности и материали е категорично невярно, подвеждащо, популистично и пресилено", категоричен бе кметът инж. Даниел Панов, като увери и, че за всички дейности има документи.

Допълнителните ремонти са платени изцяло от фирмата изпълнител и общината, по думите на градоначалника, не е похарчила нито лев за тях.

Във връзка с критиките от търновци, че булевардът е трябвало да бъде преасфалтиран още през миналата година, кметът уточни, че е било нужно техническо време за слягане на земната маса над изкопите и, че този технологичен процес се спазва при всички ремонти, правени на територията на общината.

Луиза ТРАНЧЕВА