След близо 2-часови дебати Общинският съвет (ОбС) на Добрич прие предложение за осигуряване на средства за първия етап от ремонта на градския център, предаде репортер на "Фокус". Днешното редовно заседание има над 40 точки. Почти до обяд съветниците дебатираха само по първата точка от дневния ред, но в крайна сметка тя беше приета в цялост и първоначалния й вид. 

Проектът за нов център на Добрич предвижда поетапно да бъде извършена реконструкцията. Необходим е финансов ресурс за предстоящото възлагане на строителството на първия етап в размер на 30% от остатъчната стойност на сумата по дългосрочен кредит или средства в размер на 2 832 500 лв. без ДДС или 3 399 000 лв. с ДДС.

Още преди дебатите кметът Йордан Йорданов информира общинските съветници и обществеността чрез Youtube канала, по който се излъчва на живо заседанието, че по проекта има готови 4 технически проекта, разрешение за строеж и количествено-стойностни сметки. Бяха гласувани и не бяха приети предложения на общински съветници, касаещи промяна на срокове и факти по първоначалното предложение от вносителя. 38 общински съветници гласуваха, със "за" - 23-ма,  7 - "против", и 8 - с "въздържал се".

Жулиета НИКОЛОВА