След Крушари и в Община Добричка започват безплатни медицински прегледи от днес - 18 април. Това съобщи Красимира Николова, главен експерт "Връзки с обществеността" в добруджанската община, предаде репортер на "Фокус".

Първата изнесена приемна е в село Козлодуйци. Безплатните медицински прегледи са организирани от Община Добричка и МБАЛ – Добрич. Безплатен достъп до здравни специалисти ще получат 12 потребители по проект "Грижа в дома в община Добричка“ по процедура чрез директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ "Грижа в дома“ по Програма "Развитие на човешките ресурси" 2021-2027.

Днес в изнесената приемна в Козлодуйци от 15:00 до 18:00 ч. консултациите ще се извършат от лекар-специализант по хирургия и лекар-специализант по пулмология. Следващата изнесена приемна е на 20 април в село Полковник Свещарово, където е планирано посещение на  ревматолог и неврохирург. На 24 април ще е изнесената приемна в село Черна, като също е планирано посещение от ревматолог и неврохирург.

За месец май ще бъдат обявени допълнителни приемни дни на територията на община Добричка.

В дните около Великден мобилни медицински екипи достигнаха едни от най-отдалечените села в Добричко, в община Крушари това е село Коритен. Област Добрич е първата, която се възползва от промените в Закона за лечебните заведения.

Жулиета НИКОЛОВА