Общинските съветници от “Има такъв народ" в София ще гласуват за техния кандидат Пламен Данаилов да стане председател на СОС, научи "Фокус". Това стана ясно от думите на лидера на ИТН Слави Трифонов. Ето какво написа той в личния си профил във Facebook по повод днешното интервю на Ваня Григорова пред БНТ, в което тя съобщи, че има "що-годе пълен консенсус" да се избере председател на СОС от ПП-ДБ-СС. 

Григорова не спомена име, но по-късно бе уточнено, че става дума за Цветомир Петров, когото ПП-ДБ-СС издигнаха на предното заседание на общинския съвет.

Трифонов заявява, че съветниците от ИТН не се включват в този консенсус и пише:

"Гледах интервю на Ваня Григорова по телевизията и разбрах, че тя знае как ще гласуват общинските съветници на Столична община за избор на председател в четвъртък. Според нея, всички общински съветници ще гласуват за Цветомир Петров, общински съветник от “Продължаваме промяната". 

Само че, това не е точно така. Общинските съветници от “Има такъв народ" ще гласуват за Пламен Данаилов, нашият представител в Общинския съвет. Както правиха 7 пъти до сега. Така че, в това “всички", за което говори Ваня Григорова, не се включват нашите общински съветници.

А какви сглобки и договорки правят останалите, е работа на ГЕРБ и ППДБ. Те имат опит в национален аспект. Крайно време беше да се съберат. На младоженците - честито!