Кмет или тиран има начело на община Пловдив? Това попита общинският съветник Слави Георгиев по повод казаното от кмета Здравко Димитров по време на днешната пресконференцията. В публикация във фейсбук профила му той продължи с безпощадна критика към изказването на Зико, видя Plovdiv24.bg. Ето какво написа той:

Днес случайно попадналия на кметския пост Здравко Димитров обвини целия Общински съвет и в частност мен, затова, че проектите в Пловдив не вървят, като даде пример с ремонта на "Асеновградско шосе", който се случил бързо, защото там нямало Общински съвет.

Освен че пропуска, че проектът за "Асеновградско шосе" бе изпълнен от АПИ (Агенция по пътна инфраструктура) и З. Димитров, тогава като областен управител, само ходеше да се снима там, Димитров за пореден път демонстрира и тежко непознаване на ЗМСМА (Закон за местното самоуправление и местната администрация).

Припомням на Димитров, че след одобряването на годишния общински бюджет, правомощията по възлагане, контрол и изпълнение на общинските проекти е 100% в ръцете на кмета и неговата администрация и веднъж одобрил бюджета, Общинският съвет, повече няма никакво отношение.

Кметът носи персонална вина затова, че стартира реконструкцията на ул. "Даме Груев" без там да са приключили отчуждителните процедури, което доведе до оформянето на двугодишен класически лунен пейзаж на мястото на улицата.

Кметът носи персонална вина затова, че за поредна година в Пловдив има недостиг на места в детските градини, въпреки предизборното му обещание за изграждане на нови 12 детски градини (завършените в този мандат, са проектирани и започнати от предшественика му).

Димитров носи персонална вина, че нито веднъж не се размърда да отиде, до което и да е министерство в София, където да обясни колко важен проект за Пловдив е пробивът "Модър-Царевец" и да търси по-бързо съгласуване на проекта по Южния обходен колектор.

Димитров направи така, че "отсъства от работа", когато изтичаха последните срокове за обжалване поредното вдигане на капитала на "Пълдинтуринвест", но кметът в същото време намира време да отиде на 10-дневна екскурзия в Япония.

Димитров превърна Пловдив от най-бързо развиващия се град в България в един все още красив, но изключително занемарен град. Десетки са провалите на Димитров, като дори собствената му партия се отрече от него.

За първи път Общински съвет е работещ орган, който малко от малко успява да се противопостави на тираничното управление на Димитров и това явно за него е проблем.

Уважаеми г-н Димитров, никога няма да успеете да ме накарате да замлъкна, въпреки нееднократните ви заплахи. Моето призвание е община Пловдив да е добре смазана, работеща машина, с която пловдивчани да се гордеят.

Много ще има да се почиства след вас, защото лично вие превърнахте Община Пловдив в нефункционираща руина.