Слави Георгиев, независим съветник в последния мандат на Общинския съвет е част от кандидатите на ПП ГЕРБ в листата за общински съветници за предстоящите избори. Това стана ясно по време на днешна пресконференция в централата на партията в Пловдив, която беше дадена от лидара Бойко Борисов. Ето какво написа Слави Георгиев в пост във фейсбук, видя "Фокус":

Уважаеми дами и господа, през изминалата седмица проведох среща с г-н Костадин Димитров, вече кандидат-кмет на ПП ГЕРБ за кмет на Пловдив. Получих лична покана, да участвам като част от гражданската квота в листата за общински съветници на ПП ГЕРБ.

С г-н Димитров се спряхме върху множество общи принципи, върху които да се работи в следващия мандат. Част от тях са целеви инвестиционни програми за кварталите, по-сериозни грижи за поддръжка на зелените площи на Пловдив, изработване на регулационни планове на нерегулираните територии в общината, връщане ролята на общината в градския транспорт, от която към днешна дата общината е абдикирала, полагане основите на трамваен транспорт в Пловдив и подготовка за кандидатстване по европейски програми, регулиране и връщане към нормалността на пловдивските финанси, както и множество други задачи и проблеми, върху които се спирах през последните месеци.

Г-н Костадин Димитров в настоящия момент е най-правилната кандидатура за кмет на Пловдив, който е изцяло запознат със спецификите на управлението на община Пловдив, разполага с необходимата подготовка като дългогодишен администратор и умее да разбира и да се справя с проблемите на обикновения човек.

Следващият мандат ще е изключително труден и затова се изисква впрягане на целия потенциал на хората и управленците на Пловдив, за справяне с проблемите. Екипът на ПП ГЕРБ е в голямата си част подновен и подмладен и е способен да поеме отговорността за управлението на Пловдив.

Като част от гражданската квота, ще подпомагам изцяло тази дейност, оставайки критичен за всички нередности.