Общинският съветник Слави Георгиев с коментар относно проверките на Агенцията за държавна финансова инспекция. Тя установи 19 нарушения на Закона за обществените поръчки при проверени 7 обекта, които се реализират в Община Пловдив. 

Ето коментара на Георгиев:

Всичко за което говорих относно изпълнението на строителството, извършвано от администрацията на Здравко Димитров, се потвърждава от Агенцията за Държавна Финансова Инспекция (АДФИ).

Цялото забавяне на проекти, некачествено извършване на строителните и ремонтните работи, излишното оскъпяване, чрез прословутите 20% корекция, задръстванията и най-важното, нито един завършен обект, се дължи на най-некомпетентното управление в историята на Пловдив. Дали всичко това е случайно? Дали става въпрос само за небрежност? Едва ли. Здравко Димитров дойде за да взима, а не да дава на Пловдив. И всичко това лъсва, черно на бяло, когато дойдат правоимащите органи.

Много хора смятат, че Община е лоша по презумция институция, именно заради подобни казуси. Пловдив може много повече и никога повече не трябва да допуска случайни хора в управлението си.

"Фокус" припомня, че сред проверяваните поръчки е възлагането на строежа на стадионите "Христо Ботев" и "Локомотив", реконструкцията на "Даме Груев", проектът "По крепостните стени на Филипопол", подобряването на енергийната ефективност на многофамилни жилищни сгради в град Пловдив – I етап по пет обособени позиции, реконструкцията на канализационната и водопроводна мрежи на град Пловдив, етап I, квартал (част) 10 бул. "Дунав" – "Брезовско шосе", изграждането на нова детска градина за 8 групи в жр "Тракия". Проверките са обхващали изпълнението на сключените договори и документалната обоснованост на извършените плащания по тях.