Район "Южен“ е буквално блокиран, заради изключително лошото планиране на ремонтите от страна на Община Пловдив. Конкретно за ул. "Даме Груев“, например, не са приключили отчуждителните процедури навреме, които в момента се обжалват. Половината квартал е потърпевш от това, че общината не си е свършила добре работата навреме.

Това коментира независимият общински съветник Слави Георгиев пред "Фокус" по отношение на ремонтите в града.

Според него пловдивчани не трябва да позволяват, на който и да е кмет да се отнася по този начин към техния ежедневен живот.

"Ремонтът на Централна гара се движи от държавата и кметът Здравко Димитров трябваше да съобрази другите ремонти да не се засичат с него, да се изисква от изпълнителите да извършват всичко в срок, а самите ремонти да не се блъскат един с друг, посочи Георгиев. Той припомни, че на "Брезовско шосе“ също има доста продължителен ремонт и изрази съмнение, че там ще бъде положен правилният асфалт като дебелина и качество.

По думите му ремонтите са един пълен провал на управлението на Здравко Димитров, който няма никакво мениджърско мислене и който се отличава от много други кметове на Пловдив, които по един или друг начин са съумели да планират ремонтите и заключи:

"Здравко Димитров си напуска обществените поръчки, сключи договорите с подходящите изпълнители, а тези обекти не се ремонтират с необходимото време“.

Повече вижте в прикаченото видео.