Независимият общински съветник Слави Георгиев припомни на обществеността как е преминало и как се е провело общественото обсъждане за заема за инфрастуктурни обекти, част от които е и пробива до Водната палата. След като ГЕРБ - Пловдив и ДБ излязоха с позиция относно проекта, Слави Георгиев също коментира случващото се в последните дни и заяви, че подкрепя свикването на извънредна сесия. Ето какво написа той:

Преди повече от година се проведе обществено обсъждане за теглене на заем от община Пловдив. На това обществено обсъждане не бе предоставен нито един проект за предлаганите обекти, в т.ч. пробива до Водната палата.

Още тогава разкритикувах така предложеното теглене на заем, именно заради липсата на анализи, обосновка и проекти. Абсолютно същите аргументи приложих и при самото гласуване на точката за заема в Общински съвет. Впоследствие бе учреден и обществен съвет за контрол на заема.

На заседание на този съвет изрично поисках да бъде предоставен проект за пробива до Водната палата. Такъв проект и тогава не бе предоставен. Нещо повече две професионални гилдии изразиха възражение срещу този пробив. От тогава до сега измина година.

Никой в общински съвет не е получавал документация за този пробив. Той се извършва на сляпо и вътрешното ми убеждение показва, че дори кметът Здравко Димитров не е наясно как ще изглежда този пробив и какво точно включва.

Това налага крути мерки, за да се предостави нужната документация. В тази връзка изцяло подкрепям свикването на извънредна сесия на общински съвет, която да поправи една несправедливост.