Тече реставрацията на къща "Павлити" в Стария град, съобщи в интервю за предадавето "Цветовете на Пловдив" на Радио "Фокус" доц. д-р Елена Кантарева - Дечева, директор на ОИ"Старинен Пловдив". Тя е много горда, че това се случва изцяло с техни средства, от приходите на "Старинен Пловдив“.

"Знаете, имахме спечелен проект към Министерство на културата, но поради различни обстоятелства не успяхме да задържим финансирането. Но нашата амбиция си остана и в момента осъществяваме реставрацията на фасадата на тази емблематична къща и се надявам скоро да можем да я пуснем като обект. Работим и по отварянето на "Данчовата къща". Ние сме внесли в НИНКН и Министерство на културата доста проекти за фасадни реставрации. Данчовата къща е една от тях. Както и за интериор на аптека "Хипократ“. В момента пуснахме и къща "Нишанян", която дълго време стоя затворена. Там вече се реализира резидентната програма на Община Пловдив - имаме двама артисти, които пребивават там и творят.

В момента сме внесли едно искане към Агенцията по храните, за да ни разрешат да продаваме някои дребни неща в Данчовата къща - кафе, напитки, пакетирани храни. Очаква се да получим това разрешение. По проект е предвидено там да има кафене, което никога не е функционирало, но сега мисля, че дойде времето да заработи", каза още Елена Кантарева.