Честите и обилни валежи тази пролет доведоха до интензивен растеж  на тревата и храстите. Това от своя страна доведе и до засилено търсене на услуги, свързани с косенето на растителността, предаде репортер на "Фокус". Прави впечатление, че и при почистването на тревните терени цената е повишена. Ако миналата пролет цената за декар площ е била 30 - 40 лева, то сега услугата се предлага на цена от 60 до 80 лева, в зависимост от вида на терена и височината на тревата. 

От предлаганите услуги се възползват хора както с малки по площ дворове, така и собственици на големи площи. За извозването на зелената маса се заплаща допълнително. 

"Заради дъждовете тревата расте бързо и се налага по-често косене. Сериозните бригади са ангажирани и се налага дори да чакам за ден, в който да дойдат и да окосят терена", обясни Славчо Тодоров - собственик на няколко имота. По думите му има поскъпване на услугата, но според него това се дължи повече на цените на горивата и консумативите, които също са поскъпнали.  

Венцеслав  ИЛЧЕВ