Скандалът с ОИ "Старинен Пловдив“ се разраства с пълна сила. След разкритията на Plovdiv24.bg за невиждана безстопанственост, която заплашва от разруха може би най-голямата ценност на Пловдив - Стария град, директорът на архитектурния резерват Елена Кантарева, се опита да оправдае лъжите си, изпращайки позиция до медиите, че не тя, в качеството си на директор на ОИ "Старинен Пловдив“, а общината, е трябвало да застраховат изгорялата къща.

Лъжите на Кантарева!

Първа Лъжа: Пред наш репортер (разполагаме със запис) Кантарева твърди, че къщата има застраховка и от нея ще се поемат щетите. Оказва се, че Кантарева лъже - дали го прави от незнание или умишлено, тя трябва да отговори. Факт е, че и в двата случая говорим за недопустимо поведение от страна на директор на важна институция. Все пак от Plovdiv24.bg отправихме официално запитване към Кантарева, защо в интервюто за нашата медия, твърди, че къщата е застрахована.

Втора лъжа"Като второстепенен разпоредител с бюджетни кредити на Община Пловдив Общински институт "Старинен Пловдив“ не застрахова имотите, дадени му за управление", твърди Кантарева, в позиция изпратена до медиите.

Останалите второстепенни разпоредители на общината са застраховали сами сградите си. Тоест останалите директори, са се погрижили за поверената им общинска собственост -  Кантарева не го е направила! Факт! Дали отново говорим за некадърност или нелепа лъжа за прикриване на тази некадърност, нека Кантарева да отговори!

Трета лъжа: В къщата не е влизано, справката на СОТ-а го доказва!

Това е лъжа и Кантарева знае това. Ако изобщо си е направила труда да провери справката на СОТ-а ще забележи, че в къщата последните месеци е влизано многократно и то с престои за голям период от време.

Олигархичният кръг, който стои зад назначението на Кантарева, впрегна подопечните си медии да я оправдават, наричайки разкритията на Plovdiv24.bg "атака"! За всеки безпристрастен пловдивчанин ще стане ясно, че не говорим за атака, а за разкрития, случили се след пожар в къща, която е паметник на културата. Елементарна проверка в сайта ни ще покаже, че до момента винаги сме имали безпристрастно, дори положително, отношение към директора на ОИ "Старинен Пловдив“ и тя често е "гостувала" в медията ни с интервюта: ТУК и ТУК!