С чисто нова система за дезинфекция, пречистване, омекотяване, структуриране и UV третиране на водата вече може да се похвали детската градина в гр. Павел баня, след като по инициатива на кмета Иса Бесоолу съоръжението бе монтирано в края на миналата седмица. Това съобщиха за Агенция "Фокус" от местната администрация. Специалните водни филтри отговарят за филтрирането на твърдите и органични вещества с помощта на силекс/антрацитно легло.

Карбоновият филтър пък спомага за абсорбацията на нивата на евентуално наличие на замърсяване на водата. За да омекоти и структурира водата, системата произвежда магнитно преструктуриране на водните молекули, поляризирайки твърдостите и избягвайки натрупването им в оборудването и евентуални проблеми при консумация. Този магнитен процес поддържа водната структура 24 часа, като избягва проблемите с твърдостта и я подобрява за консумация. Ултравиолетовото третиране на водата пък е за превенция срещу легионела.

Новата система за дезинфекция, пречистване, омекотяване, структуриране и UV третиране на водата е пилотна за Община Павел баня.

Рени АТАНАСОВА