Синя стая ще заработи в новата сграда на Местната комисия за борба с противообществени прояви на малолетни и непълнолетни (МКБППМН) в Добрич. Това съобщи зам.-кметът "Хуманитарни дейности" и председател на Комисията д-р Емилия Баева, предаде репортер на Агенция "Фокус". Специализираното помещение е разделено от стаята за изслушване и наблюдение на малки деца чрез прозорец, който става непрозрачен. Ползван е положителния опит на друга добруджанска община - Генерал Тошево, посочи д-р Баева. Съвсем скоро Синята стая за изслушване на малолетни ще бъде обзаведена и ще започне да функционира. 

Ремонтните дейности на административната сграда на МКБППМН са започнали в началото на месец май миналата година. Сградата се намира на ул. "Независимост" 7Б.  Съвсем скоро предстои цялостен ремонт и на уличното й платно, съобщи кметът Йордан Йорданов. Тротоарите вече са ремонтирани и обновени. Реновирането на сградата включва ремонт на покрив, подмяна на електро и ВиК инсталациите, изграждане на о news pic 2
©
топлителна инсталация и газифициране, цялостен ремонт на фасади, нова дограма, мазилка и топлоизолация. Предишното състояние на помещенията на това социално звено беше изключително амортизирано и за това говорят архивни фотокадри.

Коридори и помещения са допълнени с красотата на живописни платна, създадени по време на арт терапия, която се осъществява с потребители. Практиката показва, че този вид занимания с изкуство оказват изключително благотворно влияние върху тях.

Жулиета НИКОЛОВА