Синдикатите от "Мини Марица изток" отказват да се срещнат с министъра на енергетиката Румен Радев. По-рано през деня от правителствената пресслужба съобщиха, че министърът отива при протестиращите енергетици и миньори. Разговорите трябваше да започнат в 13:00 часа в сградата на ТЕЦ "Марица изток 2“. 

Пред БТА лидерът на КТ "Подкрепа" в "Мини Марица изток" Бисер Бинев обяви обаче, че синдикатите ще очакват минситъра на детелината на автомагистрала "Тракия". 

Протестите продължиха през цялото нощ, а блокадите остават и днес. Движението по АМ "Тракия" в региона на Стара Загора е блокирано, блокиран е Проходът на Републиката, а също така и пътят между Стара Загора и Димитровград. 

Утре премиерът Денков кани на среща протестиращите енергетици и миньори в сградата на Министерския съвет.  Поканени са лидерите на синдикатите КНСБ и КТ "Подкрепа“, председателите на Федерацията на независимите синдикати на миньорите към КНСБ, на Националната федерация на енергетиците към КНСБ, на Независимата синдикална федерация на енергетиците в България към КНСБ, на синдикалните организации на КНСБ в ТЕЦ "Марица изток 2“, в "Мини Марица изток“, в отделните рудници на "Мини Марица изток“ и в ТЕЦ "Бобов дол“, както и ръководителите на Синдикалната миньорска федерация и Федерация "Енергетика“ и на синдикалните регионални съюзи на КТ "Подкрепа“ в Кюстендил, Перник и Стара Загора.