От Национален синдикат "Защита" настояват за незабавно уволнение на директора на ЦСМП-Враца ъвв връзка с трагичен инцидент с фатален завършек. В свое писмо до министър-председателя и министъра на здравеопазването те пишат: 

"Трагичен инцидент и, според информацията в медиите, пияна лекарка и некомпетентна директорка лепнаха поредното петно върху българското здравеопазване.

Месеци наред предупреждаваме управляващите да вземат мерки в ЦСМП – Враца. Премълчавайки и невземайки отношение по изложените от нас проблеми и толерирайки за пореден път некомпетентни ръководители, сега трябва да се обясняват за пред медиите и пред обществото защо и как се е случило и ще бъде назначена поредната проверка, след която ще го отнесе някой невинен.

За пореден път с писмо, адресирано до министър-председателя, министъра на здравеопазването и ресорния министър, настояваме въпросната директорка да бъде уволнена, в противен случай, толерирайки подобни прояви ги прави съучастници и тях самите", пишат още от синдиката.