Синдикат "Образование“ към КТ "Подкрепа“ във Враца отличава с грамоти за отлично социално партньорство началници на институции, експерти от РУО и директори на училища, предаде кореспондент на радио "Фокус“. Отличията ще бъдат връчени на 17 октомври в заседателната зала на Регионалния инспекторат по образованието във Враца по време на фокус-приемна и синдикално обучение на тема "Практически въпроси по прилагане на Кодекса на труда и Колективния трудов договор“. Участие във форума ще вземат и председателя на националния синдикат д-р Юлиан Петров и зам.- председателя Георги Шошев.

За отлично социално партньорство ще бъдат наградени началника на РУО-Враца Лорета Колева, Румен Младенов- директор Дирекция "Инспекция по труда“-Враца, Десислава Димитрова- председател на регионалния съюз на КТ "Подкрепа“ във Враца, Виктор Кръстев- директор на врачанското СУ "Христо Ботев“, Ирма Емилиянова- директор на ПТГ "Н. Й. Вапцаров“-Враца и Верка Петкова – директор на СУ "Христо Ботев“ в Козлодуй.

В категория "Образователен вдъхновител“ грамоти ще получават Гергана Василева – началник на отдел в РУО-Враца и Ивка Йолова-Гиздина - старши експерт по приобщаващо образование в РУО-Враца. С признанието "Синдикален вдъхновител“ ще бъде удостоена Светла Димитрова- председател на регионален синдикат "Образование“.

Наградените са номинирани от синдикалните членове на КТ "Подкрепа“ по месторабота.   

Росица ВАЛЕНТИНОВА