Син разговаря на турски език с баща си, той подава сигнал за изборно нарушение. Това става тази сутрин пред  83-та СИК в район “Централен“, съобщи за Plovdiv24.bg председателят на 16 РИК Калоян Сухоруков. Направена е забележка от председателят на СИК. По думите на Сухориков, сигналът е неоснователен и няма нищо тревожно, проверен е и отхвърлен, а комисията ще излезе по-късно през деня официално с решение. Просто са говорили помежду си, а след това бащата подава сигнала. Защо го е направил обаче, не става ясно. Вероятно синът му го е агитирал да гласува в полза на дадена партия.

Сигнал за неправомерна агитация е подаден и през вчерашния ден, в деня за размисъл. Той е проверен незабавно и също е отхвърлен. Агитацията се е извършвала в магазин "Лекси“ на бул. "Марица“ № 19 . Там , на касите са се раздавали рекламни материали в полза на голяма политическа партия, се твърди в сигнала. Такова нарушение обаче 16 РИК не е констатирала.

Изборният ден в града протича нормално, каза още председателят на 16 РИК Калоян Сухоруков. Всички машини са изправни, няма замени.

В 11 часа ще имаме и първите данни за избирателна активност.