Първият за сезона концерт от цикъл “Млада Европа" на Симфоничен Оркестър Сливен, ще представи една гореща испанска програма, с две изключителни български млади цигуларки - сестрите Ани и Христина Панови, под диригентство на Маестро Хосе Мигел Родиа от Испания. 

В петък, 15 декември, от 18.30ч. в зала “Сливен", предстои една пленителна вечер с музиката на Хуан Крисистомо Ариага и Пабло де Сарасате - симфонично тържество на испанската класическа музика. 

Освен елегантната Симфония в ре мажор от Ариага, ще бъдат представени и пет от най-известните и виртуозни пиеси за цигулка и оркестър на Сарасате - “Интродукция и тарантела", “Цигански напеви" оп.20, Фантазия “Кармен", Баско капричио и блестящата “Навара" за две цигулки и оркестър, където ще чуем двете талантливи момичета в брилянтен дует. 

Сестрите Ани Панова (18) и Христина  Панова (15), са родени в Пловдив и в момента се обучават в Университета по музика и сценични изкуства във Виена. През 2015 свирият на Гала концерта на победителите в конкурса American Protege в Карнеги хол, Ню Йорк, и  стават най-младите български музиканти, свирили в най-известната концертна зала в света. И двете са носителки са на неизброимо количество награди и премии от международни конкурси.