"Симфонично пътешествие" предстои във Велико Търново през следващата седмица. Уникалният проект е съвместно дело на музикантите от супергрупата Фондацията и екипът на Музикално-драматичния театър "Константин Кисимов" във Велико Търново, съобщават за "Фокус" от културната институция. Концертът ще бъде представен в старата столица след броени дни. В него обичаните Кирил Маричков, Иван Лечев, Дони, Славчо Николов и Венко Поромански ще свирят с оркестъра на великотърновския театър под диригентската палка на маестро Георги Патриков. В програмата участват и солистите на театъра Теодора Петрова и Миряна Калушкова.

В първата част рок музикантите ще изпълняват фрагменти от класически произведения и мюзикъли заедно с местните изпълнители. В програмата са включени композиции на Бах, Дженкинс Паладио, Джери Бок, Лео Делиб, Григ, Манчини и други. Прочутият китарист Иван Лечев ще излезе на сцената като цигулар, за да изпълни Концерт за цигулка в ми мажор на Бах под съпровода на оркестъра на МДТ. Дони ще пее италиански канцонети в дует със солистката на театъра Теодора Петрова. Славчо Николов и Венко Поромански също ще се изявят на сцената.

Във втората част ще звучат любими песни на поколения българи на Щурците, ФСБ, Б.Т.Р., Дони и други в оркестрация за рок група и симфоничен оркестър. Оркестрацията на парчетата на Щурците е подготвена от Кирил Маричков специално за проекта "Симфонично пътешествие".

Уникалният музикален проект ще бъде представен пред търновската публика на 19 април от 19:00 часа в голямата зала на театъра.

Концертът е под надслов "Десет години около света" и е посветен на 10-годишнината на супергрупата Фондацията. Тя е създадена през 2013 година от Кирил Маричков, Иван Лечев, Дони, Славчо Николов и Венко Поромански. От тогава българските рок гласове имат стотици концерти, включително турнета в САЩ, Канада, Европа, Азия, Австралия и Нова Зеландия. До края на април "Симфонично пътешествие" ще гостува в Габрово, Разград, Благоевград и Кюстендил.