В Силистра ще се проведе уникалната по рода си конференция на тема "Споделяне на добри практики за родолюбие и патриотично възпитание на младите хора", която се организира като продължение на конкурса за детска рисунка "Слънчевите руни в българските шевици и история", съобщиха организаторите. В конференцията участие ще вземат Здравка Димитрова с изданието "Шевици от Русенски регион", Юлия Боева със своите исторически книги за значението и смисъла на шевиците, уважаваните професори по история проф. Лизбет Любенова и проф. Даниел Вачков, които ще представят учебното помагало по история и цивилизация "Моята България" и др.

Конференцията има за цел да сподели опита на учителите в Силистра в създаването и провеждането на родолюбиви дейности и практики в училище, да представи разнообразни исторически книги и учебни помагала, както и книги с описание и информация за смисъла на българските шевици. На конференцията ще бъде представена и дейността на читалища, музеи и библиотеки.

Конференцията се организира от клуб "Слънчеви руни" и фондация "Азгард" с подкрепата на Областна администрация Силистра, Община Силистра, НЧ " Доростол 1870", РИО - образование, РИМ - музеи, ОДК, регионална библиотека "Партений Павлович" и с финансовата подкрепа на Фондация Българска Памет.

Събитието ще се проведе в Младежкия дом и започва в 9:00 ч.