Отдел "Закрила на детето“ в Пловдив предлага работа с психолог и социален работник в Хуманитарната гимназия по повод получен сигнал от училището. Това съобщи за Агенция "Фокус" Надя Танева, директор "Социално подпомагане“. Тя обаче не уточни какъв конкретно е сигналът от училището, но той е във връзка с учитeля по математика, за когото вече писахме. Учителят е в неплатен отпуск, не по негово желание, ни информира самият той.

Надя Танева категорично отказа повече коментари по темата, като ни препрати към училището, или РУО. 

"Можем да направим превенция, ако училището направи заявка за това, каза Танева и уточни ,че това са деца от семейства. "Ние подкрепяме работата на училището и при необходимост ще съдействаме", добави Надя Танева.

Стана ясно, че училището е изпратило сигнал и до Районна прокуратура, но от институцията също отказаха всякакъв коментар, като казаха, че темата е изключително чувствителна.

Директорът на училището още в петък отказа да коментира пред нас, но все пак каза, че днес там ще проведат среща с родителите по темата.

Днес вече излезе неофициални информация, че ученички споделили пред педагогическия съветник за поведение на учителя,  което намират за неуместно и със сексуален подтекст. 

Първо "Фокус" писа, че родители питат какво става с любим учител по математика в Хуманитарната, защо никой не казва къде е той.