Тук често стават проблеми, но е въпрос на време да е с тежък, дори фатален край! Това разказват варненци, описвайки проблема с велоалеята по бул. "8-ми Приморски полк“. Още от проектирането й и пускането й в експлоатация, тя носи само проблеми. Преди 9 години от велоалеята се оплакаха колоездачи.

Сега се жалват живеещите и работещите край нея. Видно е, че тя е абсолютно неадекватно проектирана. Така нейното ползване може да доведе до изключително сериозни пътни инциденти. Намира се буквално на сантиметри пред входове на жилищни сгради, търговски обекти, аптека, подлез. Всеки ден по нея, особено със затоплянето на времето, хвърчат колелета, електрически тротинетки. Те може да блъснат човек, излизащ от подлеза срещу до завод "Дружба“ (срещу НАП), от жилищна кооперация, аптека, магазин, заведение.  

Последният инцидент е от преди дни, разказват хората.

Те подготвят писмо до Община Варна, с апел или велоалеята да бъде изместена, или поне да бъдат поставени информационни знаци или други преграждения, така че ползвателите на пътно-превозните средства да намаляват, спират и бутат возилата си, докато минат пред подлеза, кооперацията и др.

В началото имаше по нея някакви пътни знаци, но с времето те избледняха и изчезнаха. Сега тротинетките фучат. Тротоарът някъде не е толкова широк и е повреден, така че майки с колички, инвалиди и възрастни хора минават по велоалеята. Това е предпоставка за инциденти, категорични са хората.

Основната функция на всяка власт е да решава проблемите на хората. В случая при нас не е така. Ние сме изоставени на произвола на съдбата. Защо трябва да се стига до някакъв тежък инцидент, че да се вземат мерки, питат хората. Те се надяват велоклубовете във Варна да ги подкрепят, защото алеята вреди и на колоездачите.