Мощен рев на мотори тероризира всяка нощ жителите на район "Тракия".

"Възмутена съм от страшния шум, който се вдига абсолютно всяка вечер от мотористи и "спортни" автомобили. Това се прави винаги след 22 часа и пречи, разбира се, на спокойното прекарване на вечерта. Тази тенденция продължава да се засилва в последните 2-3 години", разказва пловдивчанка пред "Фокус".

Според гражданката шофьорите умишлено тормозят живущите:

"Не коментирам по-шумните двигатели или нормалния шум от трафик по оживените булеварди, а нарочното форсиране по светофарите. Това поведение не е нормално и властите трябва да вземат мерки за ограничаване на шумовото замърсяване. Не можем да си отворим прозорците!", допълва тя.

От "Фокус" многократно сме писали по темата. Нощните патрули и честите полицейски акции никак не тревожат джигитите. Със специални групи в социалните мрежи участниците се предупреждават помежду, когато има подобна "опасност" пред тях. 

Друг проблем да бъдат хванати в крачка, е че форсирането на двигатели, както и своеобразните гонки са твърде кратки -  в рамките на 30, най-много секунди, вдигане на скоростта и спадане до следващия светофар. По този начин трудно може да се посочи конкретно превозно средство, което нарушава закона.