Екипите на местната администрация остойностиха всички щети от ураганния вятър. Размерът на нанесените поражения по обществени и частни сгради и съоръжения е 268 200 лева. Това заяви заместник-кметът Петя Долапчиева на среща с представители на медиите, предаде кореспондент на Агенция "Фокус“. Петя Долапчиева уточни, че обектите ще бъдат подадени към Междуведомствената комисия, която ще вземе решение за обезщетения.

"До 27 януари подадените сигнали от граждани в Информационния център са 40, като всеки един обект е посетен от експерти, извършен е оглед и остойностяване. Природната стихия нанесе щети на църквите в село Власатица и село Бели извор, храм "Св. 12 Апостоли“ във Враца, както и на предпазна козирка в района на пл. "Софроний Врачански“ и павилион на Кооперативния пазар. При частните обекти щетите са за над 165 000 лева“,  коментира Долапчиева и допълни, че близо 70% от сградите на детски ясли и градини, училища и прилежащите им дворове имат поражения от ураганния вятър.

"Всички директори са се свързали със застрахователите, като предстои до 1 месец да бъдат изплатени и обезщетенията“, добави заместник-кметът.