От 11:00 ч, в заседателната зала на Областен информационен център-Видин ще се проведе заключителна пресконференция по международния проект "По течението на река Дунав“, информира пресцентърът на общината.

Заместник-кметът на Община Видин по европейски политики и инвестиции Десислава Тодорова ще представи изпълнението на проекта, а управителят на ОИЦ-Видин Мариела Савкова ще разкаже за посещението си с учебна цел в европейските институции, част от дейностите по проекта. 

Община Видин е партньор по проект "По течението на река Дунав", иницииран от Eвропейска къща, Будапеща (European House, Budapest) и мрежата Данубиана, и финансиран от ЕС.

В проекта са включени 10 града от 7 държави от поречието на река Дунав: Улм (Германия), Кремс (Австрия), Калафат и Гюргево (Румъния), Мохач и Комаром (Унгария), Вуковар (Хърватска), Комарно (Словакия) и Русе и Видин (България).

Проектът използва река Дунав, нейните мостове, речен транспорт и пристанища като символ на вътрешната свързаност и заедност. Инициативата "По течението на река Дунав" има ясно европейско измерение с иновативен характер и е насочен към непреките получатели на европейски средства.