Най-мащабната информационна кампания против трафика на хора - Walk For Freedom – "Поход за свобода", ще се проведе във Варна на 15 октомври, събота, от 11 ч. с начална точка Фестивалния и конгресен център.

След това шествието ще продължи по бул. "Княз Борис I“ и ще завърши на площад "България“. Инициативата е по повод 18-ти октомври – Европейски ден за борба с трафика на хора, организатор е фондация “А21 България", със съдействието на дирекция "Превенции“ към Община Варна, местната комисия за борба с трафика на хора (МКБТХ) и Фондация "SOS – семейства в риск“. 

В похода ще се включат ученици от варненските училища, в които има разкрити училищни превантивни клубове, студенти от варненските университети,  представители на Фондация "SOS – семейства в риск“ и служители на дирекция "Превенции“, Община Варна.

Целта е по нетрадиционен начин да  се насочи общественото и медийно внимание в посока превенция и повишаване информираността към проблема с едно от най-сериозните  престъпления – трафика на хора.