"Ангажирал съм се да има панорамни гледки, на посетителите да им е чисто и приятно. Оградата по никакъв начин не пречи на панорамните гледки. Небет тепе ще се превърне в ново любимо място на пловдивчани" - това заяви кметът Костадин Димитров по повод множеството негативни коментари във фейсбук срещу ограждането на историческия обект, предава Plovdiv24.bg.

Димитров припомни, че проектът е съгласуван с НИНКН и е одобрен. 

"Хората се оплакват от графитите на Сахат тепе. На Небет тепе също са започнали да драскат. В късните часове обектът ще бъде затварян. Такса няма да има, докато тече 5-годишния срок" - допълни кметът.

Градоначалникът многократно е разговарял с посетители на обекта и те са заявили мнение, че вече изграденото трябва да се опазва. 

Срокът за завършването на проекта "По крепостните стени на Филипопол" изтече в края на 2023 г. Община Пловдив е подписала споразумение с Управляващия орган на ОПРР 2014-2020 г., с чиято финансова помощ се реализират дейностите, за удължаване на срока.

До края на март трябва да приключи "Източната порта" и подходите към Небет тепе, а самото Небет тепе - до края на април. Проблемът за просрочването са неблагоприятните за консервационно-реставрационни дейности метеорологични условия, коментира ръководителят на проекта инж. Таня Петкова.