Проектът ще се разглежда  за финансиране по Годишна програма за поддържане, ремонт, реконструкция, цялостно обновяване или създаване на нови спортни обекти и/или спортни съоръжения в държавните и общинските училища, финансирана от Министерство на образованието и науката и Министерство на младежта и спорта, и при одобрение ще осигури нов физкултурен салон за ОУ "Васил Петлешков“. Финансирането, за което общината е кандидатствала, е на максималната допустима по програмата стойност от 1 300 000 лв. с ДДС. 

Към настоящия момент ОУ "Васил Петлешков" не разполага с физкултурен салон и учениците нямат възможност да практикуват спортове като футбол, баскетбол, волейбол и т.н. през зимните месеци поради липса на подходящо помещение. Проектът ще осигури проектирането и построяването на закрито спортно съоръжение за нуждите на училището, което да отговаря на всички стандарти за провеждане на часовете по физическо възпитание и спорт.

С този проект Община Пловдив продължава своите усилия за осигуряване на съвременна материално-техническа база за пловдивските училища. През месец февруари администрацията подаде проектни предложения за модернизиране на учебната си инфраструктура и обновяване на цялостния облик на сградите на 7 училища по Националния План за възстановяване и устойчивост. 

От началото на годината Общината е подала проектни предложения на стойност над 60 милиона лева.